Att ha kurs på ridskola

Vill du utveckla dina elever och förbättra ridskolehästarnas hållbarhet?

Bl.a K-Ridcenter i Älvängen har haft flera kurser per år i Centrerad Ridning och de är så gott som fulla varje gång. Ytterligare ett gott betyg åt kurserna är att jag har fått höra att hästarna är mjukare efter en helg med Centrerad Ridning än efter en helgs vila!

Givande för ridskoleelever

En tvådagarskurs i Centrerad Ridning som har teori i stor grupp och sedan ridlektioner i små grupper är ett bra upplägg och ger särskilt mycket för ridskole­ryttare som normalt sett rider i stora grupper. Ryttarna kan få mer individuella förklaringar till hur och varför man inverkar på ett visst sätt på hästen.

Såhär skrev en kursdeltagare till mig, efter en kurs på K-Ridcenter. Han är till vardags lektionsryttare på Bulycke Ridklubb:
– För mig, som ridit nu i ca 6 år har det skett en nytändning i rid­intresset, som jag inte hade kunnat få på något annat sätt.
– Samtliga hästar, som jag ridit efter dina lektioner har svarat väldigt mycket bättre än tidigare, både på K-Ridcenter och på Bulycke; bättre i form, svarar bättre på hjälperna, mer harmoniska, mm.
– Det är en för ridklubben bra investering i hästarnas väl­befinnande och hälsa, med följden att risken för skador minskar om fler ryttare sitter rätt och därmed kommer häst­materialet att kunna hålla mycket längre och trivas mycket bättre.
Mikael Wilson